Jan Bradáč

recepty         /
recipes

j a n b r a d a c

životopis CV
 
cesty travels
 
setkání gatherings
 
školy education
 
soutěže competitions
 
ostatní misc
 
kontakt contact
kuře teriyaki / teriyaki chicken
2 dlolej
2 dlkuřecí či zeleninový vývar
2 ksnadrobno nasekaná čerstvá červená a zelená feferonka
2 lžícemed
1 lžícekoňak
 sůl
 zázvor
 pepř
 šafrán
 hráškové lusky
2 dloil
2 dlchicken or vegetable broth
2 pcsfinely chopped fresh red and green chilli pepper
2 spoonshoney
1 spooncognac
 salt
 ginger
 pepper
 saffron
 pea-pods
Kuřecí naklepaná prsíčka nařežeme podélně do mřížky, osolíme, opepříme a naložíme do omáčky teriyaki. Po 3 hodinách prsíčka vyjmeme, necháme okapat a prudce osmažíme na pánvi – na každé straně 5 min. Vložíme je do zapékací mísy, zalijeme několika lžícemi omáčky teriyaki a v rozpálené troubě na 200°C necháme asi 10 min dotáhnout, aby se mřížka na prsíčkách zavřela. Po 5 min přilijeme do mísy zálivku z vývaru, koňaku, medu a zázvoru a necháme dopéct. Rýži vaříme klasickým způsobem, přidáme trochu vývaru a 4 snítky šafránu pro barvu. Horkou vodou spaříme hráškové lusky, osmahneme krátce na másle a mezi prsty lehce otevřeme. Na talíři polijeme teplou teriyaki omáčkou a podáváme.
Cut a grid on the chicken breasts, salt and pepper it, and put into teriyaki sauce. Take out after three hours, drain out and fry quick - each side cca 5 mins. Put the breasts into a baking bowl, pour several spoons of teriyaki sauce over and bake on 200°C for about ten mins so that the grid closes up. After five mins add a filler made of broth, cognac, honey and ginger and let it finish.
Cook rice, add a bit of broth and 4 twigs of saffron for colour. Scald the pea-pods with hot water, fry shortly on butter and open gently with fingers. On the plate pour warm teriyaki sauce over and serve.