Jan Bradáč

recepty         /
recipes

j a n b r a d a c

životopis CV
 
cesty travels
 
setkání gatherings
 
školy education
 
soutěže competitions
 
ostatní misc
 
kontakt contact
langoše / hungarian pancakes
50 dghladká mouka
2 dgdroždí
4 dlmléko
 sůl
  
 česnek
 kečup
 eidam
 olej
50 dgsmooth flour
2 dgyeast
4 dlmilk
 salt
  
 garlic
 ketchup
 Edam cheese
 oil
Vymíchat těsto, které má asi hodinu kynout. Má být řidší a měkké. Pomocí hladké mouky ho rozdělit na malé bochánky a ještě nechat dalsi 1/2 hod kynout. Rozehřát olej, z bochánků udělat v ruce placku, vložit na pánev a brzy otočit.
Langoše potíráme rozmačkaným česnekem smíchaným s vodou, trochou oleje a solí, pokapeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Make the dough and let it rise for an hour. It should be rather thin and soft. Using smooth flour divide the dough into smaller pieces and let rise for another half hour. Heat up oil on a frying pan, by hand make pancakes, gently put them to the pan and turn after a while.
Spread the pancakes with crushed garlic mixed with water, a bit of oil and salt, put ketchup on top and sprinkle with grated cheese.