Jan Bradáč

recepty         /
recipes

j a n b r a d a c

životopis CV
 
cesty travels
 
setkání gatherings
 
školy education
 
soutěže competitions
 
ostatní misc
 
kontakt contact
kuře po japonsku / japanese chicken
4kuřecí stehna
5 lžicsojová omáčka
4 lžícesake nebo sherry
1 lžícecukr
5 lžichladká mouka
 olej
 sůl
 zázvor
 drcený pepř
4chicken legs
5 spoonssoya sauce
4 spoonssake or sherry
1 spoonsugar
5 spoonssmooth flour
 oil
 salt
 ginger
 ground pepper
Kuřecí stehna vykostíme, kůži nestahujeme. Osolíme a lehce okořeníme drceným pepřem. Zlehka obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a do výpeku přidáme cukr, sake, sojovou omáčku a krátce povaříme. Opečená stehna vrátíme do omáčky a necháme dojít. Podáváme s vařenou rýží nebo zeleninou.
Remove bones from the chicken legs, leave the skin. Salt it and slightly pepper it. Wrap it up in flour and fry on heated oil. Take out the legs and to the oil add sugar, sake, soya sauce and cook shortly. Return the legs on to the pan and fry until done. Serve with boiled rice or vegetables.