Jan Bradáč

recepty         /
recipes

j a n b r a d a c

životopis CV
 
cesty travels
 
setkání gatherings
 
školy education
 
soutěže competitions
 
ostatní misc
 
kontakt contact
rýžové nudle se zeleninou / vegetable rice noodles
500 grýžové nudle (1 balení)
50 gmrkve
50 gfazolové lusky
50 gčínské zelí
20 garašídy
2vejce
1větší cibule
 palmový olej (kokosový,mangový)
 sojová omáčka
 třtinový cukr
 sůl
500 grice noodles (1 package)
50 gcarrots
50 gbean-pods
50 gChinese leaves
20 gpeanuts
2eggs
1larger onion
 palm oil (or coconut oil, or mango)
 soya sauce
 cane sugar
 salt
Nudle ponoříme v sýtku do vroucí vody a vaříme cca 5 minut. Nakrájíme veškerou zeleninu na malé kousky a ty povaříme v horké vodě cca 10 minut, pak necháme dobře okapat. Olej rozehřejeme na pánvičce a přidáme třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat. Okapané nudle zprudka orestujeme společně se zeleninou. Přidáme sojovou omáčku, vajíčka, arašídy, opatrně promícháme a pak hned podáváme.
Doporučení:
Přidáme na drobné kousky nakrájené kuřecí nebo vepřové maso, které orestujeme do zlatova na pánvičce po zkaramelizování cukru.
Sink the noodles in a sieve into boiling water and boil for 5 mins. Cut all the vegetables to small pieces and cook them in hot water for 10 mins, then let them drain away properly. Heat the oil up on a pan and add cane sugar which is to caramelize. Fry the noodles swiftly along with the vegetables. Add soya sauce, eggs, peanuts, stir gently and serve straight away.
Recommended:
After cane sugar caramelizes on the pan, fry chicken or pork cut to small pieces until it turns golden.