Jan Bradáč

recepty         /
recipes

j a n b r a d a c

životopis CV
 
cesty travels
 
setkání gatherings
 
školy education
 
soutěže competitions
 
ostatní misc
 
kontakt contact
banánová halva / banana halva
6zralých banánů
2 lžícemáslo
200 gnasekaných vlašských ořechů
2 lžícenasekaných mandlí
1 lžičkavanilkové esence
1/2 lžičkytlučeného kardamonu
1/2 lžičkystrouhaného muškátového oříšku
 máslo na vymaštění
6ripe bananas
2 spoonsbutter
200 gchopped walnuts
2 spoonschopped almonds
1 tea spoonvanilla essence
1/2 tea spoonbludgeoned cardamon
1/2 tea spoongrated nutmeg apple
 butter for grease
Oloupané banány nakrájíme na kolečka a chvíli je smažíme na másle. Mírně podlejeme vodou a dusíme je dál. Pak je rozmačkáme na kaši. Z cukru a vody svaříme sirup, když je na nitku, vlejeme ho do banánů a přidáme mandle, ořechy a vanilkovou esenci. Za stálého míchání necháme bublat. Když směs zhoustne, rozválíme ji na vymazaný plech. Navrch poprášíme kardamonem a muškátovým oříškem a nakrájíme na čtverečky.
Slice the peeled bananas to circles and fry them on butter for a while. Baste gently with water and keep stewing. Then mash them. Make a syrup out of sugar and water, pour it to the mashed bananas, add almonds, walnuts and vanilla essence. Let it boil while stirring constantly. When the mixture thickens spread it on a greasy tray. Sprinkle the top with cardamon and nutmeg apples and cut to squares.