Jan Bradáč

recepty         /
recipes

j a n b r a d a c

životopis CV
 
cesty travels
 
setkání gatherings
 
školy education
 
soutěže competitions
 
ostatní misc
 
kontakt contact
bramboráky / potato pancakes
brambory
česnek
mléko
3 vejce
měkký salám
pepř
sůl
majoránka
hladká mouka
potatoes
garlic
milk
3 eggs
soft salami
pepper
salt
marjoram
smooth flour
Nastrouhat brambory a slít z nich puštěnou vodu. Nastrouhat větší množství česneku, přidat k bramborám a zalít trochou mléka (brambory tak nezhnědnou). Přidat vejce, na kostičky nakrájený měkký salám, trochu pepře, sůl a dost majoránky. Nakonec poprášit hladkou moukou, aby nebylo těsto ani řídké ani husté. Je potřeba těsto pořádně propéct spíše na mírném ohni, aby nebyly brambory tvrdé.
Grate the potatoes and pour the released water out. Grate a larger amount of garlic, add to the potatoes and pour a bit of milk over it (potatoes do not get brown). Add eggs, salami cut to small cubes, a bit of pepper, salt and enough of marjoram. At the end, sprinkle with flour so that the dough is neither thin nor thick. It is required to fry the pancakes properly, rather on a moderate flame so that the potatoes are not hard.