Jan Bradáč

recepty         /
recipes

j a n b r a d a c

životopis CV
 
cesty travels
 
setkání gatherings
 
školy education
 
soutěže competitions
 
ostatní misc
 
kontakt contact
boršč / borsht
hovězí maso
cibule
červené zelí (ve sklenici)
červena řepa (ve sklenici)
mrkev
celer
petržel
2 nožičky klobásy (ne párek)
kysaná smetana
bobkový list
pepř celý
nové koření
beef meat
onions
red cabbage (canned)
beetroot (canned)
carrots
celery
parsley
2 legs of bratwurst (not sausage)
ripened cream
bay leaves
black pepper
allspice
Maso dáme vařit, přidáme k němu bobkový list (cca 2), pepř (cca 6-8 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček), cibuli vcelku. Vše vaříme, dokud maso nebude měkké. Poté přelijeme přes cedník vývar, do kterého přidáme nakrájenou zeleninu, maso, uvařenou cibuli, klobásu, zelí a řepu i s nálevem. Vaříme, ale nesmí to být příliš do měkka. Ničím nemusíme dochucovat. Na talíři si pak dá každý kysanou smetanu tak, jak to má rád.
Let the meat boil, add bay leaves (cca 2), pepper (cca 6-8), allspices (cca 5), whole onion. Boil all until meat is soft. Then pour the broth through a colander and add cut vegetables, meat, boiled onion, bratwurst, cabbage and beetroot with the pickle. Boil until all is medium soft. We do not need to flavour with anything. When served on plates everybody adds sour cream as preferred.